Drink Portugese wijn, dan vergeet je alle zorgen

ribafreixo-headerribafreixo-header-mobile

In vino veritas

Er zijn twee soorten dromers: degenen die dagdromen en degenen die ernaar streven hun droom werkelijkheid en hun visie waar te maken. Ondernemer Mário Pinheiro en agronoom Nuno Bicó zijn beiden van de laatste soort. De twee vormen een perfect duo dat managementexpertise aanvult met technische en operationele kennis. Gedreven door hun wijnpassie, richten zij in 2007 Ribafreixo Wines op. In de Herdade Moinho Branco in Vidigueira, een Alentejo DOC Subregio.

In 2012 opent Ribafreixo Wines de ‘state of the art’ wijnmakerij met een oppervlakte van meer dan 40.000 m2 – een ambitieus project met capaciteit tot jaarproductie 1.500.000 flessen wijn op een duurzame en kwalitatieve manier, dankzij hoogtechnologische investeringen.

Het moderne gebouw herbergt tevens een degustatielokaal annex restaurant, waar elke bezoeker kan genieten van een prima match tussen lokale gerechten & premium wijnen uit het gamma van Ribafreixo.

10% korting!

Bij aankoop van een besteleenheid van 6 flessen per wijn!
Ons wijnaanbod is enkel leverbaar in België.

Het unieke microklimaat van Vidigueira

De wijngaarden van Ribafreixo maken deel uit van de subregio van Vidigueira (DOC). Deze regio met zijn microklimaat heeft specifieke kenmerken die de ideale omstandigheden bieden om wijnen met een uniek karakter te produceren. Perfecte blootstelling aan de zon, warme en droge zomers, getemperd door een frisse bries van de Atlantische Oceaan en een significante delta tussen de dag- en nachttemperaturen.

Exclusief Portugese variëteiten

Portugal heeft een erfgoed van meer dan 250 inheemse druivensoorten. Deze uniciteit en diversiteit komt tot uiting in alle Ribafreixo wijnen. De belangrijkste witte variëteit van het landgoed is Antão Vaz – een inheemse druif van Vidigueira – gevolgd door Arinto, Verdelho, Síria en Alvarinho. De rode rassen zijn Alicante Bouschet, Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta Miúda en Aragonez. Als uitzondering op de regel, ook Chenin Blanc, met een knipoog naar Zuid-Afrika, alwaar CEO Mário Pinheiro jaren gewerkt & gewoond heeft.

Sun in a box is exclusieve invoerder/verdeler van de wijnen Ribafreixo in België!

Vrienden van de Aarde

De zorg van de Ribafreixo-wijnen voor duurzaamheid en voor de ecologische/milieuvoetafdruk begint bij de wijngaard en bij het werk op het veld. 100% geïntegreerde productie, een ‘alternatieve’ aanpak en een compromis tussen traditionele en biologische landbouw. Implementatie van geïntegreerde productie en de daaruit voortvloeiende noodzaak voor Ribafreixo om zich strikt te houden aan de beste landbouwpraktijken, waardoor ze aanzienlijk kunnen bijdragen aan een duurzamere landbouw. Uiteindelijk is het belangrijkste resultaat de gezonde druiven die tijdens de oogst de deur van hun wijnmakerij binnenkomen, een voorwaarde die een beslissende rol speelt (ongeveer 80%) bij de productie van wijnen van topkwaliteit.

Wat maakt de wijn Vegan?

Een van de stappen bij de vinificatie van wijn is het klaringsproces, dat in feite bestaat uit het scheiden van de most van de vaste deeltjes die nog aanwezig zijn om de vloeistof te klaren en te filteren. Om dit te bereiken worden gelatine van dierlijke oorsprong, meer bepaald varkensvlees, maar ook vislijm of het eiwit van het ei gebruikt in dit proces. Ribafreixo kiest ervoor om alleen alternatieve elementen te gebruiken, van minerale of plantaardige oorsprong. Op deze manier voldoen de Ribafreixo aan alle Vegan-condities en dragen het Veganistisch symbool dat is geauthenticeerd door de Vegan Society.

Gemaakt met liefde
in Portugal

Op zoek naar een cadeau?

Bekijk welke van onze geschenkpakketten deze exclusieve (schuim)wijnen bevatten.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.