Quinta do Pôpa

SIAB-hero-POPASIAB-hero-POPA_mobile

In vino veritas

Portugal kent een eeuwenoude wijntraditie & -kennis, meestal doorgegeven van generatie op generatie.
Een enorm aanbod & grote diversiteit, afhankelijk van de regio & de oriëntatie van de wijngebieden, de eigenschappen van de grond & uiteraard gebruikte druivenrassen. Deze wijnselectie komt uit de exclusieve Douro wijnstreek.

10% korting!

Bij aankoop van een besteleenheid van 6 flessen per wijn!
Ons wijnaanbod is enkel leverbaar in België.

Hoe het begon

De geschiedenis van deze Quinta komt van de naam die hem leven geeft. PÔPA (de vogel ‘hop’) was de bijnaam van Francisco Ferreira, bastaard van een Douro wijnproducent met zijn dienstmeisje. Hij leefde zijn leven zonder erkend te worden als zoon en broer. Geprofileerd door de DOURO en zijn volk, werkte hij in de wijngaard en in het fruit dat hij gaf aan degenen die hem verwaarloosden, terwijl hij, zijn vrouw en kinderen honger kregen.

De modernisering

In 2003 verkreeg Zeca, zoon van ‘Pôpa’ Francisco, zijn “stuk” van de Douro en kocht de toenmalige Quinta do Vidiedo, gelegen in Adorigo – Tabuaço. Hij investeerde in moderne & professionele wijninstallaties, verwierf kleine percelen met oude wijnranken en plantte nieuwe wijnstokken en olijfgaarden aan. Dank zij het microklimaat, de kwaliteit van elk ‘terroir’ (verschillend per perceel of terras), biedt Quinta do Pôpa heerlijke wijnen, toegankelijk vanaf het eerste moment, maar ook met een enorm bewaarpotentieel.

Sun in a box is exclusieve invoerder/verdeler van de wijnen Quinta do Pôpa in België!

Nieuwe oogst

De eerste oogst vond plaats in 2007, toen Luis Pato, befaamde wijnmaker in Bairrada & vriend van de familie, potentieel zag in Pôpa-wijnen.

Nieuwe generatie

Met dezelfde motivatie én betrokkenheid, namen Stéphane en Vanessa Ferreira in 2010 de leiding over Quinta do Pôpa over & maken sindsdien uitstekende wijnen onder Pôpa’s handtekening. Met respect voor het terroir, de natuurlijke schoonheid en traditie van de Douro.

Alle wijnen dragen sinds 2020 het Vegan Friendly (BevVeg TM) label.

Op zoek naar een cadeau?

Bekijk welke van onze geschenkpakketten deze exclusieve (schuim)wijnen bevatten.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.