Olijfolie… met pit in!

SIAB-hero-olive-oil-1olive-oil-banner-1__mobile
SIAB-hero-olive-oil-3olive-oil-banner-2__mobile
SIAB-hero-olive-oil-4olive-oil-banner-3__mobile

Extra vergine olijfolie, van top kwaliteit. Gemaakt in het landelijke Moncarapacho en bekend tot in het minder landelijke New York & Tokio.

De Monterosa Extra Vergine Olijfolie zijn 5 verschillende soorten olijfolie, elk met hun eigen kenmerken & karakteristieken: van fruitig tot bitter, én ook pikant. Ideaal om jullie gerechtjes op punt te zetten.

Extra vergine olijfolie — Maçanilha

Zeer elegant, rijk en fruitig, met een sensatie van vers gemaaid gras.

1221 incl. BTW

Extra vergine olijfolie — Picual

Een perfecte balans tussen kruidig, pittig fruit, scherp en bitter.

1221 incl. BTW

Olijfolie — Horta do Félix

Een lichte, fruitige smaak met een lichte bitterheid en peperigheid.

12 incl. BTW

Elk detail is belangrijk

Bij Monterosa doen ze zoveel mogelijk zelf. Hierdoor bewaren ze de controle over het volledige proces en kunnen ze een 100% kwaliteitsvolle olijfolie garanderen. Elk detail is belangrijk. Zo worden de handgeplukte olijven rechtstreeks naar de perser gebracht die zich midden in het domein bevindt, om zo de tijd tussen oogsten en persen zo minimaal mogelijk te houden.

Van pasta tot olie

De olijven worden in een granieten steenmolen gemalen tot een soort ‘pasta’. Uit deze pasta wordt vervolgens de olie geëxtraheerd, gefilterd en opgeslagen in een luchtdichte roestvrij stalen container totdat deze wordt gebotteld.

Hoe Monterosa oxidatie voorkomt

Omdat de tanks bij elke botteling leeg raken, beschermt Monterosa de oliën tegen contact met zuurstof. Dit doen ze dmv argongas, dat neutraal en zwaarder is dan zuurstof, waardoor een soort van ‘deksel’ op de olie ontstaat en oxidatie wordt voorkomen. Dit proces verzekert dat alle organoleptische kenmerken behouden blijven en het resultaat is een olijfolie vol smaak en aroma.

Monterosa creërde al 5 Premium olijfoliën: Verdeal, Maçanilha, Picual, Cobrançosa, en een blend olijfolie, Selection.

Een olijfolie summa cum laude

Monterosa heeft haar eerste olijfolie op de markt gebracht in 2011, en in 2012 haalde ze al haar eerste internationale award binnen. Het begin van een reeks indrukwekkende onderscheidingen op het internationaal toneel: van Frankrijk, Italië, tot in Japan, China en de VS, overal heeft Monterosa al awards gewonnen voor hun extra vergine olijfolie uit het landelijke Moncarapacho.

Ontdek Monterosa zelf !

Sinds enkele jaren stelt Monterosa hun paradijselijk domein open voor bezoek. De gegidste rondleiding doorheen het domein, in de fabriek en met inclusief een olijfolie tasting, is meer dan de moeite waard, en wordt aangeboden in samenwerking met Casa Mama Mia. Voor meer info kan je terecht op de Casa Mama Mia website.

Passie + perfectie = Monterosa

Op zoek naar een cadeau?

Bekijk welke van onze geschenkpakketten deze extra vergine olijfolie bevatten.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.