Welkom in de pottenbakkerij

Photo of a Portuguese Potery products to buy
+
+
+
+
+
+
+
+
+

Breng de zon in huis met origineel & artisanaal aardewerk!

Een collectie aardewerk, ontstaan door de creatieve geest van Greetje Verbeke, en met vakkundige zorg gemaakt door de plaatselijke pottenbakker. Als decoratie, maar ook voor dagelijks of occasioneel gebruik.

Het aardewerk is handgemaakt, elk stuk is dus uniek en kan dus lichtjes afwijken van de foto’s!

Traditionele methode

Dat ‘pottenbakken’ geen geheimen meer kent voor Francisco, getuigt zijn reeds ruim 40-jarige gedreven vakkennis. Met uiterste zorg creëert hij van een klompje klei het voorwerp conform ons ontwerp.

Met de hand geschilderd

Alle ontwerpen worden met de hand geschilderd, als een echte Picasso gaat Annabella te werk. Ieder stuk is dus uniek !

Wist je dat?

Dat wij fan zijn van aardewerk, dat hoeven we jullie niet meer te vertellen. Maar we zijn niet alleen, pottenbakken is zelfs één van de oudste beroepen ter wereld, in bijna elke beschaving is één of andere vorm van aardewerk aangetroffen. De pottenbakkersschijf werd zelfs uitgevonden in Mesopotamië tussen 6000 en 4000 voor Christus. Dus misschien namen de drie koningen geen goud, wierook of mirre maar wel een eigen Sun in a box mee..?

Traditionele oven

Na het schilderen, worden de voorwerpen zorgvuldig in een oven geplaatst en gedurende de voorgeschreven tijdsduur gebakken.

Glazuren

Na het eerste ‘bakproces’, wordt een glazuurlaag gefixeerd tijdens een 2° bakfase. Het resultaat is prachtig, origineel & decoratief.

Op zoek naar een cadeau?

Bekijk welke van onze geschenkpakketten dit ambachtelijk aardewerk bevatten.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.