Vers zeezout uit een rijk ecosysteem

SIAB-hero-salt-1SIAB-Salt-1-mobile
SIAB-hero-salt-2SIAB-Salt-2-mobile

Natuurlijk gekristalliseerd zeezout, op traditionele manier met de hand ontgonnen & gedroogd onder de zon in de Algarve

Traditionele & onbewerkte zouten met een uitgesproken smaak & specifieke textuur én superieure minerale voedingswaarden. In de zoutpannen van Olhão ontginnen zoutwerkers dit artisanale zeezout met de nodige expertise.

De fauna & flora van de Ria Formosa

De Ria Formosa. Indien u landt op Faro Airport, dan vliegt u recht over dit prachtig natuurreservaat. Breng er zeker eens een bezoekje aan. Het is een labyrint van kanalen, eilandjes, zandbanken en witte stranden, en strekt zich uit over 60 km langs de kust voor de Algarve, tussen de stranden Praia do Garrão en Praia da Manta Rota.


Ook de traditionele zoutpannen waar we ons zeezout vandaan halen, bevinden zich in de Ria Formosa. Hier is het zoutwinnen een duurzame economische activiteit, en maken de zoutpannen deel uit van het rijke ecosysteem, met de flamingo als bekende inwoner.

Zon, zee en wind

Zon, zee en wind: niets anders gaat in dit kostbare zeezout dat in de oostelijke regio van de Algarve wordt geproduceerd. Het zeewater stroomt de zoutpannen onder water, om later te verdampen en zo het kristallisatieproces te starten.

Gedroogd onder de zon, behoudt dit zout zijn natuurlijke vocht & is het zeer rijk aan magnesium, calcium, iodium & selenium.

Flor de Sal

De eerste vlokken die aan de oppervlakte komen, worden met de hand afgeroomd met houten gereedschap. Dit meest bijzondere zout, “Flor de Sal” (“bloem van zout”), wordt in Portugal ook wel zoutroom genoemd, omdat het voorzichtig van het oppervlak moet worden afgeroomd, zoals room van melk.

Tradioneel zeezout

Na 4 tot 6 weken vermindert het zeewater onder de zon en beginnen de kristallen zich te vormen. Marnotos (zoutwerkers) oogsten de traditionele zoutkristallen van de bodem van de poelen. Eenmaal opgestapeld, wordt het traditionele zout nog eens 5 dagen in de zon gedroogd.

Op zoek naar een cadeau?

Bekijk welke van onze geschenkpakketten dit vers en rijk zeezout bevatten.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.