Drink Portugese wijn, dan vergeet je alle zorgen

SIAB-hero-vinho-3SIAB-Wine-1-mobile
SIAB-hero-vinhoSIAB-mobile-hero-sidonio

In vino veritas

Portugal kent een eeuwenoude wijntraditie & -kennis, meestal doorgegeven van generatie op generatie.
Een enorm aanbod & grote diversiteit, afhankelijk van de regio & de oriëntatie van de wijngebieden, de eigenschappen van de grond & uiteraard gebruikte druivenrassen. Deze (schuim)wijnselectie komt uit de exclusieve Bairrada wijnstreek.

10% korting!

Bij aankoop van een besteleenheid van 6 flessen per wijn!
Ons wijnaanbod is enkel leverbaar in België.

De Bairrada

Tussen de universiteitsstad Coimbra en het mooie kuststadje Aveiro ligt het wijngebied Bairrada. Amper 30km in vogelvlucht, van Agueda, waar de meest noordelijke wijngaarden bevinden, tot Souselas (de zuidelijkste percelen).

De Bourgogne van Portugal

De regio geniet de directe afkoelende invloed van de Atlantische oceaan en maakt met zijn lokale Bical-druif volle & verfijnde witte wijnen. De rode wijnen, op basis van de karaktervolle Baga, neigen naar een lekkere pinot noir & hebben een enorm bewaarpotentieel.

Bairrada wordt dan ook niet onterecht ‘de Bourgognestreek’ van Portugal genoemd. Daarenboven een mooie traditie van prachtige mousserende wijnen.

Sun in a box is exclusieve invoerder/verdeler van de wijnen Sidónio de Sousa in België!

Sidónio de Sousa

De familie de Sousa verbouwt al generaties lang druiven voor wijn op het 12 hectare grote landgoed in Ancas, maar bottelde pas in 1990 de eerste Sidónio de Sousa-wijn.

Het is genoemd naar grootvader Sidónio de Sousa, hier in het midden, met wijnmaker en zoon Paulo de Sousa rechts van hem, en kleinzoon Afonso aan de linkerkant.

Een kleinschalige productie, maar hoogkwalitatieve mousserende, witte & rode wijnen, met een rijke expressie van de typische karakteristieken van Bairrada DOC. Een ontdekking !

Oudste wijnstokken

Sidonio de Sousa heeft één van de oudste baga-wijnstokken in Bairrada. Nog steeds maken ze hun wijn op de traditionele manier, wat resulteert in sappige, fruitige wijnen. Ze worden gerijpt op oude Portugese eiken vaten, wat tegenwoordig zeldzaam is, zelfs in Portugal.

Op zoek naar een cadeau?

Bekijk welke van onze geschenkpakketten deze exclusieve (schuim)wijnen bevatten.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.