Por amor a Portugal

Ons verhaal

Er was eens…

Toen Greetje & Luc, eind jaren ’80, voor hun bedrijf Tric op zoektocht waren naar confectie- & breiateliers voor de productie van de ontwerpen uit de creatieve hand van Greetje, kwamen ze terecht in het noorden van Portugal. Hun eerste kennismaking met de Portugese cultuur & way of living. Zelfs na de reconversie naar bedrijfskleding (www.tric.be) in 2003, is er nu nog steeds een samenwerking met deze Portugese fabrikant.

Fast forward naar 2007, toen Greetje & Luc weer op zoek waren in Portugal, naar hun ‘plek onder de zon’. Die vonden ze uiteindelijk in de Algarve, het zonnige zuiden van Portugal, boven op een heuvel dichtbij het charmante dorpje Moncarapacho.

Na verloop van tijd wordt de liefde voor Portugal alsmaar groter. De lange weekends worden lange weken, de zongebruinde kleurtjes gaan niet meer weg, en ze beginnen beter en beter Portugees te spreken.. Het verlangen om van het tweede verblijf hun eerste verblijf te maken, wordt met de dag concreter. Eind 2015 is het zover: dan beslissen ze om een ruïne, 50m van het vakantiehuis, om te bouwen tot een B&B, en een nieuw leven onder de Portugese zon te starten. In april 2016 is B&B Casa Mama Mia geboren! Met een gemiddelde score op Booking.com van 9,6/10 is het meteen een schot in de roos (www.casamamamia.eu).

Een bepaald virus uit Wuhan dwarsboomt de start van het nieuwe seizoen 2020. Maar zegt Greetje, “Als we de mensen niet naar Portugal kunnen laten komen, dan brengen we toch gewoon Portugal naar hier?”. Samen met zoon Pieter komen ze op het idee om authentieke Portugese producten in originele geschenkverpakking op de Belgische markt te brengen. ‘Sun in a box’ is een feit, en wordt vanaf november 2020 gelanceerd.

Ook bij Pieter zit ondernemen in het bloed. Hij start daarnaast een hoog kwalitatief aanbod sportmateriaal uit Portugese kurk, met als eerste doelgroep de yoga -en pilateswereld (www.pierresports.com).

Contacteer ons

Say hi to us!

Telefoon:

+32 475 75 88 25 – Greetje – CTO (Chief Terracotta Officer)
+32 498 18 98 24 – Pieter – COO (Chief Olive-Oil Officer)
+32 475 60 23 03 – Luc – CWO (Chief Wine Officer)

Mail: hello@suninabox.eu

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.