Siertegels voor in de badkamer

SIAB-hero-lisbao-1SIAB-LISBAO-MOBILE-1
SIAB-hero-lisbao-2SIAB-LISBAO-MOBILE-2

De azulejos. De blauwe keramieke tegels geven kleur aan de oude gevels van Lissabon. Nu kan je ze ook bij jou thuis hebben.

Lisbão, een origineel samenvoegsel van Lisboa (Lissabon) en sabão (zeep), brengt zeepjes in de vorm van azulejos, met de typische Portugese geuren als amandel & citrusvruchten.

De geur van Lissabon

Het merk Lisbão is opgericht in Lissabon, geïnspireerd door de bekende decoratieve tegels en zeker door de tekst van een vrolijk lokaal deuntje dat gaat als “… cheira bem, cheira a Lisboa”, wat zoiets betekent als “… ruikt zo lekker, ruikt naar Lissabon” .

De maker, Charles do Rosário, werd 46 jaar geleden in Frankrijk geboren en woont nu 19 jaar in Lissabon. Zijn bedrijfsidee kwam naar voren omdat hij verliefd werd op de stad en haar karakteristieke tegels en ontdekte dat zeep de perfecte manier was om dit Portugese handwerk nieuw leven in te blazen.

Een herinnering aan Portugal

Met een team van 3 mensen doet Charles alles, van productie tot verzending en verpakking. De zeep is dus ook 100% handgemaakt en volgens de ambachtelijke manier !

Er zijn twee geuren, die voor Charles een herinnering aan Portugal boden: Amêndoa amarga (bittere amandel) en Carioca de limão (citroenextract).

Ook de vrouw op de verpakking, Maria II, staat symbool voor herinnering aan Portugal. Meer bepaald naar Charles’ kindertijd, toen Maria II afgebeeld stond op het bankbiljet van 1000 escudo’s, wat vroeger veel waard was.

Op zoek naar een cadeau?

Bekijk welke van onze geschenkpakketten deze zachte & geurrijke azulejos bevatten.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.